Isus Hristos a înviat – cei morți în Hristos vor învia de asemenea

Era o mare întrebare: „Cine ne va ridica piatra de pe mormânt? Pot oare să mai trăiască oasele uscate? Îi vom mai avea oare din nou pe ai noștri care au plecat? Se mai poate oare ca mulțimile de oameni care au mers în Hades să se întoarcă din ținutul întunericului?” Așa se întreba toată păgânătatea: „Cine?” Și doar ecoul le răspundea: „Cine?”

Nici înțelepților nici împăraților nu li s-a dat vreun răspuns, dar femeile care Îl iubeau pe Mântuitorul au primit răspunsul. Ele au venit la mormântul lui Hristos, pe care însă l-au găsit gol, pentru că Isus înviase. Acesta este răspunsul la întrebarea pe care și-o pune lumea dacă există o altă viață: trupurile vor trăi din nou deoarece Isus trăiește.

Tu, Rahela care jelești și nu primești mângâiere: „Oprește-ți glasul de la plâns și ochii de la lacrimi, pentru că este o răsplată pentru lucrarea ta și ei se vor întoarce din țara vrăjmașului” (Ieremia 31.16). Nu mai fiți întristați voi, cei îndoliați care stați în jurul gropii. Nu fiți ca aceia care nu au nici o speranță. Din vreme ce Isus Hristos a înviat vor învia și cei morți în Hristos. Ștergeți-vă lacrimile pentru că groapa credinciosului nu este locul potrivit pentru bocete, ci este ușa spre nemurire; este doar vestibulul în care duhul își lasă pentru un timp veșmintele uzate în urma călătoriei obositoare pe pământ, pentru ca într-o zi viitoare, mai strălucită, să se îmbrace cu unele frumoase și de un alb strălucitor cum nici un înălbitor de pe pământ nu le-ar putea face.

C. H. Spurgeon

Acest articol a fost publicat în Zidire. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s